KORNETS TÄCKSYSTEM

Om kon själv kunde välja.

Då väljer de såklart färskt och optimalt ensilage. En frisk ko producerar stabil mjölkprodution!

Kvaliteten på ditt ensilage beror op hur du täcker det. Det handlar om korrekt bevaring, därför är det viktigt att inte bara ha bra betongelement utan också ha ett bra täcksystem till din plansilo. Detta täcksystemet säkerställer en snabb och effektiv luft och vattentät täckning av ditt ensilage.

Täcksystemet består av ett speciellt framställd plansilo täckduk och en plansilo täckmaskin. Längs hela längden av täckduken ligger det vattenslangar/kanaler i duken.105kg/ml. Dessa slangar fylls med vatten. Detta innebär att duken sträcks tätt, nästan vakuum over ensilaget. Så har du mindre förlust av ensilage eftersom inget (regn)vaten kan komma in mellan duken och ensilaget.

Våra 12 års erfarenhet visar att den tunga täckduken skyddar ditt ensilage och säkrar foderkvaliteten. Täckduken väger 1,7kg/m2 den skyddar mot attacker från fåglar och säkerställer en effektiv och snabb luft tät täckning med optiml vatten dränering. Som resulterar att vallfodret konserveras på en myckt kortare tid och med högre socker halt i ditt ensilage och mindre känsligt för uppvärming.

Inläggning och utfodring tar mindre tid och man får högre sockerhalt och högt fodervärde. Ensilage med hög sockerhalt är desutom aptitligare för djuren. Så förblir kon frisk och ger en stabilare mjölproduktion.

Enkelt och bra

Genoma att använda maskinen i kombination med en teleskoplastare eller frontlastare rullar man ut täckduken snabbt och enkelt över ensilaget. Mer behöver du inte göra!

Mindre arbetskrävande – Hydraulisk förflyttbar

Täcksystemet dras med hjälp av traktorns hydraulik över plansilons väggar. Det är ett snabbt och effektivt sätt.

Täckduken är designad för att förbättra kvaliteten av ensilaget, arbetsbesparande och mer arbetsvänlig i bruk för bonden. Den förväntade livslängden av täckduken är 10-15 år. De äldsta täckdukarna är inne på sitt 12de år nu.

Fördelar av plansilo täcksystem

När ensilaget täcks bra höjs kvaliteten av ditt ensilage det betyder att korna mår bättre.

Kornet erbjuder ett täcksystem med en elastisk täckduk som väger 1,7kg/m2, den är även resistent mot kråkor. Med en effektiv luftät täckning och optimal vattendränering av regnvatten och pressjuice. Täckduken förbättrar kvaliteten av ensilaget.

 • Mindre fysikt arbete,inget släpande med sandsäckar eller däck
 • Lägre kostnader:enkelt bestyrbart system som ger dig mer tid för annat
 • Bättre kvalitet av ensilaget,beroende på den luft och vattentäta täckningen
 • Täckmaskinen kan användas av alla närliggande silos
 • Täcksystemet faller under lagen MIA & VAMIL
 • Ingen (svart)plast/folie eller täckväv behövs mer
 • Knappt inga odjur mer, i förband med den täta täckningen
 • Hydraulisk driven, inget behov av ström mer
 • Inget regnvatten mer i ensilaget, mindre förlust av pressjuice på det visset
 • Optimal jäsning, som försörjs av vikten och den gråa färgen på täckduken
 • Man behöver inte hålla räkning med att det blir för högt för täckduken är elastisk
 • Utbytbar rulle som man kan byta ut vid utfodring

Mer information om Kornet Plansilo tädksystem?
Vill du ha mer information om vårat utfodringssystem? Ta då kontakt med oss utan några förpliktningar

Alternativ och möjligheter med Kornet täcksystem

För mer alternativ och möjligheter, klicka på det ämne du vill veta mer om:

Kornet beton sleufsilo afdeksysteem

Inläggning med mellanrum

Eftersom vattenkanalerna (105kg/meter) pressas som en kil mellan ensilaget och siloväggen blir det en perfekt tätning. De tunga vattenkanalerna drar ner den elastiska täckduken över ensilaget so ett tätt lock. Täckduken är resistent mot kråkor och har samma egenskaper som täckfolie.

Den elastiska täckduken kan enkelt tas bort från ensilaget på en gång med hjälp av den hydrauliska drivna maskinen. Lägs utmed hela täckduken finns det förstärkta dragband härmed kan inte täckduken dras sönder eller bli porös. När man drar av täckduken för att fodra möts man av den söta lukten av ensilaget.

Även när bonden öppnar upp för utfodring av näasta lager är detta enkelt och helt automatiskt. Täckduken rullas upp rakt med hjälp av den hydrauliska maskinen som är fäst på din silo.

Täck ditt ensilage med plansilotäcksystem

Att täcka ensilaget är enkelt och snabbt. Efter du har packat ensilaget tar det inte mycket tid att täcka det längre. Du behöver ingen hjälp från andra för att täcka, bara en traktor med frontlastare, spade eller teleskoplastare krävs. Du ansluter täckmaskinen till din traktor och manövrerar täckmaskinen via hydrauliken.

Täckduken rullas upp i från baksidan av din silo över ensilager.

När täckduken har rullats ut, ansluter man vatten kanalerna på Kornet Cover Solutions påfyllningssystem och överflödessystem som ingår. En silo som är 40 meter lång och 10 meter bred fyller man vattenkanalerna på ca 40minuter. Man behöver inte vaka vattenkanalerna de är säkrade med överflödessystemet. Men kontrollera regelbundet så allt går som det ska. När de är fyllda kopplar man bara bort systemet.

Tack vare vår långa erfarenhet och kunskap kan vi optimalisera systemet åt dig så att det leder till högre behållning.

Utfodring med plansilo täcksystem

Utfodring är enkelt och snabbt. Du behöver inte först ta bort däck och sandsäckar för att kunna dra av folien. Du behöver bara placera täckmaskinen vid början av utfodring på din silo. Vid varje följande utfodring ansluter du bara täckmaskinen til din frontlastare, spade eller teleskoplastare. Täckmaskinen rullar ute de önskade meter du själv vill så bestämmer du hur mycket ensilage som som bli synligt. Efter det kopplar du bort maskinen. Allt detta tar bara några minuter. Täckmaskien förblir stående på den silo du använder vid utfodring till du är klar för att eventuellt flytta den till en annan silo.

Med väderförhållanden som snö eller vind är täcksystemet enkelt det rullas lätt bort trots snön. Så är du säker på att du alltid kan utfodra oavsett vilket väder.

Eftersom täckmaskinen förblir stående ovanför ditt ensilage arbetar du inte längre ovanpå silon utom bakom. Så förblir ditt ensilage betydligt torrare detta är en av fördelarna när man utfodrar på vikt.

Fyllning av vattenkanalerna sker från en vattentank så blir de jämn fyllning. Det resulterar att de alltid är fyllda med rätt mängd av vatten.

Specifieread information KCS täcksystem

Täckningssystemet levereras koplett inklusive;

 • Täckmaskin
 • Täckduk
 • Påfyllningssystem; pump
 • Överflödessystem
 • Personlig instruktion vid driftsättning

KCS täckmaskin kan levereras i tre storlekar:

 • KCS – 1000 för plansilos från 6 till 10 meter bred
 • KCS – 1200 för plansilos från 8 till 12 meter bred
 • KCS – 1500 för plansilos från 11 till 15 meter bred

KCS täckmaskinen överenstämmer med den europeiska maskin reglementet och levereras med en 2B förklaring.

KCS täcksystem faller unde MIA & VAMIL lagen. Detta är ett skattesystem för företagare som invensterar i miljövänliga jordbruks medel.

För mer information, en offert eller ett möte tveka inte, ta kontakt med oss.

MER INFORMATION?

För mer information om Kornet inläggnings-lösningar eller en kontrol av ditt ensilage, ta kontakt med oss genom att klicka på knapppen här under eller ring med Hendrik Kornet: +31 (0)6-51414299 eller +31 (0)514 60 19 90 (Fråga om våran Svensk talande kollega).