GARANTERAD VATTENTÄTA PLANSILO’S

Plansilo’s

Vår betongelement till plansilorna är optimalt skyddade mot presssyra (miljöklass XA3) och är lämpliga i en aggressiv kemisk miljö. I våra speciella producerade betongelement kan inget vatten tränga igenom. De är garanterad vätsketäta!

Fördelar av Kornets Plansilos

Kornets plansilos ger dig många fördelar när det gäller effektivt arbete och föbättring av ditt ensilage.

 • Silon byggs som du själv önskar och din utfodringshastighet
 • Ett stabilt system med extra hög inläggningsförmåga och ingen tryckskillnad mellan väggarna
 • Optimal dränering; inget regnvatten i ditt ensilage,upp till 80% mindre pressvatten
 • Markväggen i den dubblaväggen säkerhetställer en konstant låg temperatur utav ditt ensilage och ger en luftät täckning
 • Betong elementen finns på lager
 • Kornet tar själv hand om hela processen från grunden tills allt är klart
 • Systemet kan enkelt höjas, förlängas eller ändra på utfodringshastigheten
 • Systemet kan enkelt utökas till flera silos med hjälp av dubbelväggarna
 • Den dubbla väggen ger dig förvaringsplats till slangar eller däck. Även att gå där är säkert
 • De drains in de grondwal zorgen voor een optimale afwatering, zodat uw ruwvoer door het water geen schade oploopt

Väggarna i plansilon

Den stabila och tunga stålkonstruktionen som fylls till toppen mellan väggarna, tillsammans med markväggen säkerställer en ytterst stabil och säker arbetssituation.

Med ett hjul som är 50 cm brett kan du få ett optimalt cm2 tryck längs sidorna. Detta innebär att ensilaget ligger mot silons väggar så är det optimalt kompakt. Loch med den robusta konstruktionen kan man få en torrsubstans på mindre än 25%!

Plansilon är garanterad lufttät eftersom väggarna är förseglade med ett speciellt högt kvalitets elastiskt och syrbeständigt tätningsmedel(även vid frost). Grundväggen ser till att plansilon är helt lufttät.

På grund av denna konstruktionen med en markvägg förblir plansilon sval under de varma sommardagarna vilket är bra för ditt ensilage.

Täckplasten eller den överhängande duken kan enkelt fästas på en idealisk arbetshöjd på 2/3 meter. Hämed är ditt ensilage skyddat mot stormar och tät mot regn eller syre.

Denna metod för en solid plansilovägg och ett optimalt täcksystem säkerställer en snabb och optimal konservering av ditt ensilage. På detta sätt ger du dina värdefulla mjölkkor en optimal mjölkproduktion.

Alternativ och möjligheter Kornet Sleufsilo’s

Klicka på hotspotsen för egenskaper,alternativ och möjligheter:

1
2
3
4
5
Sleufsilo Kornet Beton
1

Ett av våra alternativ  är att bygga en trappa

2

Täta med elastisk tätnigsmedel som tål syra

3

Val utav asfalt eller betong eller betongplattor

4

På längden vattenpass med sluttning på sidkanten

5

Standard levererings höjder är;

2.00 meter

2.44 meter

3.00 meter

3.05 meter

Plansilo golv med en lutning åt sidan för en renare och torrare produkt

Med hjälp av golvhöjning mot ett håll åt sidan med genomgångar 125 i sidoväggarna blir de möjligt att utfodra från 2 sidor. Golvet förblir plant/vattenpass i längden.

Detta resluteras att vattnet dräneras snabbt över en kort sträcka på silons bredd, så förblir din plansilo mycket renare och ditt ensilage optimalt torrt.

När man lägger in i april igen (första lagret) kan man komma åt det sista bakifrån att utfodra medan man lägger in nytt framifån. Så får dina kor en jämn ranson under hela året, vilket resulterar i en stabil mjölkproduktion bland korna.

Dränering

För att utnyttja optimal dränering används ett ensidigt genomströmmingssystem från plansilon, varefter det separeras från regnvatten och pressjuicer i ett uppsamlingssystem.Den stora fördelen med detta är att systemet är billigare men framförallt användarvänligt. Allt vatten matas genom ett tjockt rör så att det inte blir förstoppad och så förblir det rent.

Reslutat: Odjur håller sig borta som annars befinner sig i resterna av pressjuicen och som även orsakar att det luktar illa varma sommardagar.

Avloppet som du inte anvaänder är lätt att stänga igen med ett flexibelt lock inuti.

Plansilo gjord på mått & specialiteter

Kornet tillverkar plansilos på mått, så har du många val av vilken höjd, bredd eller längd du vill.

 • Bredden och längen är flexibla
 • Evt en bakvägg, sluttande ände är ett möjligt val
 • Och även bredden på dubbelväggen kan man anpassa efer dina önskemål

Kornets plansilo kan alltid anpassas till din utfodringshastighet härmed har du alltid en plansilo efter eget val. .

Betongelementen kan levereras från vårt lager. Standard tillgängliga höjder är;

 • 2.00 meter
 • 2.44 meter
 • 3.05 meter

Vill du i framtiden utöka ditt företag?

Kornet erbjuder system som kan förhöjas.Så att du i framtiden, när ditt företag börjar växa enkelt kan justera din silo i höjd eller längd.

Att höja är en relativt billig lösning, eftersom man inte behöver gjuta ett nytt golv eller frigöra mer mark på gården.En förhöjning leder därför till billigare kubikmeter och du behöver bara invenstera när du själv är redo för det.Silon växer när ditt företag växer.

Att upfylla våra kunders önskemål är våran kraft!Har du en ide eller en speciell önskan angående din plansilo?Ta gärna kontakt med oss.Så ser vi till att din önskan kan realiserars.

Underlag & golv av plansilos från Kornet Beton Balk

Kornet Beton förser också golvet och underlag (med lutning) till din silo med eget material och personal, om man önskar det.Vi är även specialiserade på att bygga plansilos på pålar.

Kornet bygger även avloppssystemet och septitanken enligt miljökrav. Detta system är också godkänt enligt de stränga regelerna i Danmark och Tyskland.

Marken i Holland har ofta en svagare struktur, vilket leder till att mjölkbönder drabbas av att plansilorna sjunker. Kornet har en idealistisk lösning på detta där plansilon placeras på pålar eller bara väggarna.

Vi kan även förlänga eller höja dina siloväggar med betongelement på T-eller L-elementen och gjutna väggar.

Betongunderlag på din gård

Kornet Beton kan också gjuta betong på din gård, både föreberedningarna och gjuta betongen gör vi själva.Vår omfattande erfarenhet, professionella inställning och användning av bra material ger oss ett försprång i detta.

I genomsnit gjuter vi med en kapacitet på 25/30m3 per timme. Gjutningen utförs professionellt med en miljövänlig betong XA2. Du kan välja om du vill ha en slät yta eller en räfflad yta. Har du andra önskemål, kan det alltid diskuteras.

Beronde av situationen på plats och dina personliga önskemål bedömmer vi vad som är den bästa metoden. Att pupma betongen eller med en betongbasker(tratt).

MER INFORMATION?

För mer information om Kornet inläggnings-lösningar eller en kontrol av ditt ensilage, ta kontakt med oss genom att klicka på knapppen här under eller ring med Hendrik Kornet : +31 (0)6-51414299 eller +31 (0)514 60 19 90 (Fråga om våran Svensk talande kollega)